Barion Pixel
Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.

7 mosási tipp, amelyek megkönnyítik az életét

7 mosási tipp, amelyek megkönnyítik az életét

Amikor mosógépet vásárolunk, ugyanúgy, mint minden új készüléknél, az új funkciók és a technológiai fejlesztések a legfontosabbak vásárlási követelményeink között. De vajon valóban használjuk is ezeket az újításokat és fejlesztéseket?

Ismerje meg a mosógép tárcsáját és néhány extra programot, beállítást, amelyek sokkal könnyebbé teszik a mosást.

Extra néma beállítások

Egyes mosógépek ezt a beállítást arra az esetre kínálják, ha este vagy éjszaka szeretne mosni, és nem szeretné, hogy környezetét zavarja a mosógép hangja. Néha „éjszakai mosásnak” is nevezik. Ez a lehetőség különösen akkor hasznos, ha lakásban/sorházban lakik, vagy ha van egy légtérben alszik a mosógéppel (garzon)!

Késleltetés

Válassza ki, hogy mikor szeretné elindítani a mosógép ciklusát. Egyszerűen helyezze a ruhaneműt a dobba, adjon hozzá mosószert, válassza ki a kívánt programot, és válassza ki, hogy mikor szeretné elkezdeni a mosást. Általában 1-24 órával késleltetheti a mosás kezdetét. Így beállíthatja, hogy a mosás akkor érjen véget, amire Ön is hazaér. Így biztosíthatja, hogy a tiszta ruhanemű hosszú ideig ne maradjon a dobban, ne legyen állott szaga.

Centrifugálási sebességek

A centrifugálási sebesség fontos szempont, mivel a gyorsabb centrifugálás csökkentheti a szárítási időt. Általában 1200-1600 fordulat/perc (fordulat/perc) között mozognak.
Ha nincs szárítógépe, vagy korlátozott a szabad szabad helye a ruhanemű szárítására, néha érdemes a mosást lefuttatni egy extra centrifugálási és leeresztési ciklussal, hogy a lehető legtöbb vizet távolítsa el a ruhaneműből, mivel ez segít csökkenteni száradási idő. 

Intelligens adagolás

Az intelligens adagolás egy olyan funkció, amelynél figyelni kell, hol van a gép integrált adagolórendszerrel, amely automatikusan kezeli a folyékony mosószert és az öblítőt.
Egyszerűen fel kell töltenie az integrált tartályokat az Ön által választott mosószerrel, a gép pedig a megfelelő mennyiséget méri és adagolja a megfelelő időben, így nem használ túl sok mosószert, és nem pazarolja a pénzt.

Finom és selyem programok

A leggyakoribb mosógépes félelem, hogy összemegy a ruha a mosásban.
Szerencsére egyre elterjedtebbek a kényes ruhák mosásához illeszkedő programok, ahol a csak kézi mosásra ajánlott ruhadarabokat is nyugodtan be lehet tenni a mosógépbe. Sokszor ezek kíméletesebbek, mint a kézi mosás.
Ellenőrizze, hogy az ápolási címke utasításai ezt megengedik-e, és győződjön meg arról, hogy nem használ enzimalapú mosószert.

Gyorsmosás programok

Nagyon praktikus, ha kis mennyiségű ruhanemű gyors mosására. Ezek a ciklusok lerövidíthetik a mosást és a centrifugálást, néhány esetben 15-20 perc csupán a program időtartama.
Fontos, hogy ügyeljen rá, hogy ne tegyen túl sokat a dobba, mert meghosszabbítja a programot.

Sportruházati programok

Ideális az izzadt, de nem erősen szennyezett ruhákhoz. A gép egy rövid mosási és öblítési ciklust futtat, és a hőmérsékletet is csökkenti, hogy megakadályozza a gyűrődéseket a tipikusan szintetikus ruhadarabokon.

Használja ki a legújabb mosógépek lehetőségeit, hogy az Önnek leginkább megfelelő módon segítse Önt a gép a munkában!

Tartalomhoz tartozó címkék: mosógépek