Barion Pixel
Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.

Az alulfagyasztós hűtőszekrények előnyei és hátrányai

Az alulfagyasztós hűtőszekrények előnyei és hátrányai
Az alulfagyasztós hűtőszekrények az elmúlt években az egyik legnépszerűbb hűtőmodellé váltak. De mint mindennek, ennek a típusnak is vannak tulajdonságai, ami miatt szeretjük, vagy nem szeretjük. Lássuk!

Az alulfagyasztós hűtőszekrények előnyei és hátrányai

Az alulfagyasztós hűtőszekrények előnyei

  • Nagyobb fagyasztótárolási és rendszerezési lehetőségek.
  • Kis és átlagos méretű családok számára is ideális.
  • Modern design.
  • Az étel könnyen elérhető (szem/vállmagasságban).
  • Lehetőség az élelmiszerek fagyasztóba rakására.

Az alulfagyasztós hűtőszekrények hátrányai

  • Valamivel drágább árfekvés a felülfagyasztó hűtőszerényekhhez képest.
  • Több energiát használ a működéshez.
  • Az élelmiszerek rossz helyre kerülhetnek: nem a fagyasztón belül nem a  fagyasztó funkcióval rendelkező részbe.
  • Le kell hajolni a fagyasztó rész eléréséhez.

Francia ajtós hűtőszekrényeket is találhat ezzel az alulfagyasztós konstrukcióval, de ha egyajtós egységet keres, kiváló lehetőségek állnak rendelkezésre.

A tágas kialakítás ideális családok és nagyobb bevásárlások számára. Mind a hűtő-, mind a fagyasztórészekben számos rendezési lehetőség teszi lehetővé a hatékony tárolást.

Mi szól még az alulfagyasztós hűtőszekrények mellett?

Tárolási lehetőségek
Az alulfagyasztós hűtőszekrény modellek nagyobb tárolási lehetőséggel rendelkeznek a fagyasztó részben. A nagyobb méretek több lehetőséget (több polcot, kihúzható kosarat) kínál a fagyasztott dolgok elosztására, rendszerezésére. Ha nagy a család, vagy szeretne nagy mennyiségű fagyasztott finomságot kéznél tartani a nyárra, akkor az alulfagyasztós hűtőszekrény a legjobb választás.

Energiahatékonyság
Minden hűtőszekrénymodell egyik legfontosabb szempontja az energiafogyasztás. A felülfagyasztós hűtőszekrények általában energiahatékonyabbak, mint az alulfagyasztós modellek. Ennek az az oka, hogy a tetejére szerelt kompresszor távolabb van a hűtőtértől, így a készüléknek nem kell többet dolgoznia, hogy hűvösen tartsa a benne lévő tartalmat. Az alulfagyasztós hűtőszekrények esetében a kompresszor sokkal közelebb van az alsó fagyasztóegységhez, így nehezebb attól távoltartani a hőt.

Nézze meg az alulfagyasztós hűtőszekrényeket itt!