Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.

Melyik páraelszívót válasszam?

Melyik páraelszívót válasszam?
Segítünk kiigazodni a páraelszívók világában, ne csak szép és drága konyhai díszlet legyen.

Kihúzható, kürtős, döntött vagy sziget elszívó?

Hogyan válassz páraelszívót?

Fontos, hogy konyhánk hosszú távon jó állapotban maradjon, hogy a falak ne legyenek penészesek, hogy a főzés-sütés közben keletkező gőz és pára ne tegye tönkre bútorainkat, ezért fontos a megfelelő páraelszívó kiválasztása. A modern elszívók már nemcsak hatékonyak és csendesek, de designben is sokat fejlődtek, ezáltal akár konyha látványossága is lehet. De milyen szempontoknak is kell megfelelnie egy páraelszívónak?

Elhelyezésétől függően különböző típusok állnak rendelkezésünkre:

  1. A hagyományos elszívó kisebb alapterületű konyhákba ajánlott, helytakarékos, egyszerűbb készülék. Önálló vagy pultba épített főzőlapok fölé ajánlott, nem szükséges hozzá faliszekrény, hanem önmagában is felszerelhető a falra. Egy- vagy kétmotoros kiszerelésben kaphatók.
  2. A konyhasziget fölé építhető elszívót elsősorban konyhai főzőszigetek fölé érdemes ilyet telepíteni, de ritkább esetben, ha például a főzőlap ablakkal szemben kerül elhelyezésre akkor is ez a típus lesz számunkra alkalmas, melyet a mennyezetről tudunk lelógatni.
  3. A teleszkóposot szekrénybe építhető vagy kihúzható páraelszívóknak is nevezik. Könnyen beépíthető a konyhaszekrénybe és egy helytakarékos megoldás.
  4. A kürtős vagy döntött fali elszívó sokféle színben és kivitelezésben kapható. A forma mellett a kapacitás szempontjából is nagy a választék és könnyen tisztítható szűrővel rendelkeznek.

Ha építéstechnikailag megoldható a kivezetett páraelszívó beszerelése, akkor mindenképpen ezt válaszuk, hisz ebben az esetben a konyhában beszívott levegőt a falon kivezetve a szabadba engedi ki a készülék. Ezáltal a szűrt levegő nem kerül a konyha légterébe vissza.

Néz meg választékunkat az alábbi linken

https://onlinehaztartas.hu/haztartasi-nagygep-szakuzlet/paraelszivok