Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.

Hogyan válasszunk szárítógépet?

Hogyan válasszunk szárítógépet?

TOP 5 jótanács szárítógép vásárlása előtt

Egy mai korszerű háztartásból nem hiányozhat a szárítógép sem, érdemes körölnézni vásárlás előtt

MI az 5 legfontosabb dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy a kiválasztott gép az igényeinek megfelelő legyen

Kezdjük az elején, egyáltalán miért van szükségünk még egy gépre a háztartásban, ami első ránézésre is nagy helyet foglal el, a konnektorba kell dugni, tehát áramot is fogyaszt, valószínűleg hangot is ad ki magából. Első blikkre egy zajos, nagydarab drága masinának tűnik.

A szárítógépeket ipari célokra régóta használták. Mosodák, szállodák körében nem ismeretlen gépről van szó. A háztartásokba akkor kezdett "leszivárogni", amikor a családok egyre többet lettek távol az otthnuktól, a kevesebb otthon töltött időt szerették volna hasznosabban eltölteni. A teregetés nagy helyigényű műfaj. A lakások kihasználható területe viszont nem lett több. Télen, párás időben is nehézkes a szárítás. Kint biztosan nem szárad meg télen semmi. A nappali, fürdőszoba nem a legideálisabb megoldás egy-két nagyobb mosás kiteregetésére. Főleg ha nagy a család, a gyerekek ruháit naponta mosni lehet és kell is. Egyszóval indok van bőven. Most lássuk milyen szempontokat érdemes figyelembe venni:

Két nagyobb fajtára oszthatóak működés elv szerint

 • ​​A kondenzációs elven működő szárítógépek, melyek fogyasztása magasabb, viszont alapvetően egy csendes gépről van szó

 • A hőszivattyús elven működő szárítógépek energiatakarékosak, viszont picit zajosabbak, de alacsonyabb hőfokon dolgoznak, jobban kímélik a szárítandó textíliát.

 

Hová tegyük? Mekkora egy ilyen gép? Az elhelyezés

 • A legtöbb gép mosógép méretű. A dob méret szinte ugyanakkora mint egy mosógépé. Ez nagyon praktikus tud lenni, mosás után egyből a szárítógépbe tudunk pakolni.
 • Mostanában kezdenek keskeny kivitelű, helytakarékosabb modelleket is piacra dobni a gyártók. pl ez a BEKO is ilyen.
 • Az elhelyezés ezek alapján praktkusan a mosógép mellett, felett ideális, akár fürdőszobáról, akár mosókonyháról van szó. Egymás feletti elhelyezés ideális kisebb helységekben, illetve a ki-be pakolás is könnyebb. Mostanában sokan építik össze a két gépet, egy összeépítő kerettel biztonságos lesz.
 • Szárítógépek - Sebomuszaki.hu blog

 

Fontos, nem elkerülhető kérdés a fogyasztás

 • A kétféle működési elv is kétféle fogyasztási adatokat erdménez. Nem könnyű eldönteni a kérdést

  • A hőszivattyús gépek drágábbak, viszont az üzemeltetési költségük alacsonyabb
  • A kondenzációs elven működő gépek alapvetően olcsóbbak, viszont napi használat során több áramot használnak fel.
 • A kérést egyértelműen az energia címke tanulmányozása döntheti el. Az A energiaosztályú gép fogyasztasa sokkal több, mint az A+++ gépé. Érdemes ezen adatokat alaposan tanulmányozni, illetve a gép árát is hozzászámolni. A tapasztalatok alapán a hőszivattyús gépek hosszú távon olcsóbbak.

Mit tud egy szárítógép? Milyen programokat érdemes használni?

 • Szárítógép vásárlása előtt érdemes tanulmányozni egyes gépek programjait. A mosógéphez hasonlóan a ruha anyaga szerint lehet kiválasztani a kívánt programot. A gép a szárítási hőfokot a legidálisabbara állítja be. Fontos beállítás továbbá a kívánt szárazság is. különféle beállítás lehetséges, többek között: szekrényszáraz, száraz, mángorlásnedves és még további nedvesség tartalom is beállíható géptípustól függően.

Egyéb extra felszereltségek

 • Géptípustól függően jópár kiegészítő funkciót is tartalmazhat a gép, ami a napi használatot egyszerűbbé, könnyebbé teszi.

  • ilyen a dobvilágítás,
  • LCD kijelző ami a folyamatokat mutatja
  • késleltetős időpkapcsoló
  • gyerekzár
  • tísztítást, karbantartást jelző gombok, LED-ek.

Házartásigép szaküzletünkben találja aktuális választékunkat az alábbi linken

Amennyiben további kérdése lenne, keresen minket bármelyik elérhetőségünkön. Szívesen állunk rendelkezére bármely kérdés esetén