Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.

Miért vettem indukciós főzőlapot?

2020. 09. 10. 00:00:00
Miért vettem indukciós főzőlapot?

Mostanában elég sokan ismerik, kedvelik az indukciós főzőlapokat, szívesen használják, de vannak akik még mindig idegenkednek ettől a konyhai eszköztől.

Az alábbi írásunk célja, megismertetni az indukciós főzőlapokat, kicsit a működésüket, hasznukat megvilágítani, kételyeket eloszlatni. Alábbi tapasztalatainkat mind kereskedőként, mint aktív használóként, gyakorló amatőr szakácsként szereztük. Fogadjátok szeretettel kis írásunkat:

A kezdetek

A XIX században fedezték fel, hogy mágneses mezőben hő keletkezik, ekkor gondoltak már arra, hogy ezt a technológiát fel fogják használni az élet sok területén. A főzőlap felülete alatt tekercseket helyeztek el, ami mágneses mezőt indukált, miközben áram alá helyezték őket. A gyors rezgés magas hőmérsékletet generált. A mai napig ezen az elven működnek az indukciós főzőlapok.

Személyes tapasztalataim használat során

  • Magas hatásfokkal működnek, nincs hőveszteség, a lap csak az edényt melegíti, nem szökik el a hő, mint a gázlapnál, illetve a hagyomásnyos kerámialapnál.
  • A magas hatásfok energiatakarékos működést jelent, ez a villanyszámlánkban is megmutatkozik.
  • Biztosnágos és könnyen szabályozható főzés közben. Az étel is kevesebbszer fut ki a lábasból. Pontos, szinte fokozatmentesen lehet a kívánt hőmérsékletet beállítani. Biztoságos, mert a gyerekzárnak köszönhetően kis kezek nem kapcsolgatják felügyelet nélkül. És biztosnágos, mert a maradékhő kijelzőjének köszönhetően mindig látszik, ha a lap még forró. Így a felnőttek se égetik meg magukat véletlenül se,.
  • A melegítési és főzési hőmérséklet pontos és gyorsan szabályozható, a lap elektronikája által a fozókozatokat gyorsan elérni, akár feljebb, akár lejjebb állítjuk. Ez szintén energiát takarít meg a háztartásnak.
  • A lapok általában drágábbak, mint a gáz vagy a halogén kerámia lapok, de a felsorolt előnyök miatt bőven megéri az extra kiadás.
  • Közhiedelemmel ellentétben nem kell új edényeket, lábasokat, serpenyőket venni a használatához. Minden olyen edény használható, aminek mágneseshető a talpa. Ez könnyen ellenőrizhető egy kis mágnessel. Legjobbak a vastag talpú edények, de a lap elboldogul vékonyabbakkal is.
  • Egyes típusoknál a főzőzóna kiterjeszthető, két zóna összekapcsolaható, Így hosszabb edények, serpenyők is használhatóak:

Főzőlapok - Profi Műszaki Online blog

  • Kialakításukat illetően kaphatóak a hagyományos 60x60 cm méretben, de elérhetőek dominó méret 30x60 cm, vagy az extra széles 90 x 60cm méretben is. Peremük lehet lekerekített vagy fém kerettel is.
  • Sarkallatos kérdés egy főzőlap esetében a tiszítás, tisztán tarthatóság. Nos az indukciós főzőlapok esetében ez a probléma nem probléma: mivel a gyors és pontos szabályozhatóságának köszönhetően ritkábban fut ki az étel, a ráégéstől is kevésbé kell tartani. Ha véletlenűl megtörténik, akkor is kevésbé ég rá a kifutott étel, mivel a lap hőmérséklete sokkal alacsonyabb. Egy félig nedves törlőszivaccsal köönyen tisztítható.

Szeretném ajánlani aktuális választékunkat, melyet az alábbi linken lehet megtekinteni.