Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol az Ön gépén és a webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani.
Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatkezelési tájékoztató" menüpontban található.
Termékek Menü
+36709436944

LAPTOP, NOTEBOOK

Vajon laptop/notebookra vagy PC-re (asztali számítógép) van szükségünk?

Ez attól függ, hogy mire akarjuk majd használni. Ha sokat hordozzuk magunkkal munkából vagy iskolai elfoglaltságból adódóan, akkor egyértelműen laptopra, illetve notebookra van szükségünk.

Hogyha otthoni felhasználásra keresünk számítógépet, amin ráadásul komoly hardvert igénylő programokat szeretnénk futtatni, sőt még a bővítésének a gondolatával is eljátszottunk, egy PC lesz az ideális választás.

Hogyan válasszunk laptopot, notebookot?

Milyen teljesítményre van szükségünk, mire használjuk pontosan?

  • Ha internetezésre és levelezésre használjuk, akkor elegendők az olcsóbb típusú gépek: kevesebb RAM (pl. 2-4MB), gyengébb processzor (Celeron, Pentium), egyszerűbb integrált grafikakártya, HDD merevlemez (250 MB) 15.6” kijelző

  • Amennyiben nehezebb számolási feladatokat kell végeznie a laptopnak, illetve notebooknak: pl. nagyobb excel táblázatok számolása, videóvágás, rajzprogramok futatása, képfeldolgozás stb., akkor viszont már több RAM (pl. 8MB), processzorban a Core3-Core5, esetleg cserélhető grafika kártya, HDD 1 GB vagy SSD 250 merevlemez, és egy jó felbontású kijelző a megfelelő választás.

  • Ha játék gépet (Gamer), notebookot akarunk, akkor annak a legjobb komponensekből kell összeállnia. Sok RAM (pl.16MB), Core7 proceszsor, nagyon gyors grafika kártya, SSD, legjobb minőségű kijelző. Viszont ne lepődjünk meg, hogy mindez a termék árában is tükröződni fog.

TIPP

Figyeljünk oda, hogy minden szükséges csatlakozó, amelyet használni akarunk, rendelkezésre álljon: legfontosabb 2xUSB, HDMI/microhdmi, hangszóró csatlakozó.

A processzorok határozzák meg elsősorban az eszközök teljesítményét. Két gyártó, az Intel és az AMD kínálatából választhatunk gépeket. Az Intelnél növekvő sorrendben Atom, Celeron, Pentium, Core i3, Core i5 és Core i7 processzorokat találhatunk, az AMD-nél peddig E1, E2, A4, A6, A10, A12.

Népszerű gyártók: Asus, HP, Lenovo, Dell, Apple, Acer, MSI laptopok, notebook